Kinyitották a szerelmes csomagot a vámosok, a tartalma kiverte a biztosítékot - Fotó

Édességek, ruhák, szerelmes üzenetek lapultak a szerelmes meglepetésben, de akadt ott még valami, amire a vámosok sem számítottak.

Nem mindennapi hírről számoltak be a Frankfurt am Main-i vámosok hétfőn délután. A közleményük szerint a gießeni vámosok október végén egy gyanús csomagra lettek figyelmesek az úgynevezett vámkezelési eljárás során Kasselben. A küldeményt Franciaországba adták fel, ami már eleve gyanúra adott okot. És kiderült: igazuk lett. Az első ránézésre a tartalma alapján is szerelmes csomagban a meglehetősen ártalmatlan tárgyak mellett, mint például a csokoládék, törölközők mellett a doboz aljában számos 50 és 100 eurós bankjegy is volt.

Összesen 25 ezer euró, azaz körülbelül 10 millió forint. 

Fotó: Zollfahndungsamt/Frankfurt am Main

A csomag feladója egy 69 éves nő volt. Kiderült, egy internetes oldalon ismert meg egy férfit, aki a gyanús szerint mély érzelmeket ébresztett benne, majd közölte, anyagi neházségekkel küzd. Így próbált meg pénzt kicsalni az idős áldozatától. Carina Orth, a frankfurti vámhivatal szóvivője szerint a "szerelmi csalások" vagy "romantikus csalások" ma már egyáltalán nem ritkák. Ebben az esetben azonban időben érkezett a segítség, a nő valószínűleg visszakapja majd a pénzét rövid időn belül - írják a sajtóközleményükben.

Címlapfotó: Zollfahndungsamt/Frankfurt am Main

24 óra