Meglőtték, sok vért vesztett - mondta telefonon a rendőrségnek a 31 éves váci férfi, aztán jött a váratlan fordulat - Videó

Túszejtéses és lőtt sérültes bejelentés miatt kérte a rendőrség a Terrorelhárítási Központ segítségét néhány napja. Vácon aztán váratlan dolog derült ki.

A rendőrség közleménye szerint a 2022. szeptember 5-én 18 óra 18 perckor befutó segélyhívásra mérlegelés és késlekedés kizárásával pillanatok alatt beindult a gépezet.

"A bejelentő azért tárcsázta a 112-t, mert valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig otthonában vannak"

Az üggyel kapcsolatban most érkezett közlemény szerint a Vác, Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. "Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet - lövedékálló mellényes rendőrök - lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték" - írja a police.hu.

A TWN.hu úgy tudja, hogy a bejelentésben említett lövésekről az egyik szomszéd úgy nyilatkozott, nem hallott ilyeneket. Ráadásul a rendőröknek sikerült néhány szót váltani a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el. "A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, ez azonban nem akasztotta meg a rendőri intézkedéssorozatot. Nem volt ugyanis kellő mennyiségű és megalapozott információ, amely megcáfolta volna a bejelentés tartalmát" - írja a police.hu, hozzáteszik: mérlegelésre, az akció idő előtti lefújására lehetőség nem volt, a bejelentés fegyveres támadókról, lehetséges túszejtésről szólt, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

A TEK néhány perc alatt jutott be a lakásba, ahol egy 31 éves férfit találtak. Se támadóknak, se lőtt sérüléseknek nem volt nyoma. "Annál inkább látszottak a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit" - írja ezzel kapcsolatban a rendőrség. Az is kiderült, a férfi az ntézkedés során megsérült az alkarján, de nem ezért vitték kórházba. A lakásában ugyanis kábítószergyanús anyagot találtak. "A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is" - írják.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.

Címlapfotó és fotó: Youtube/PoliceHungary

24 óra