Müller Cecília riasztást adott ki - éjfélkor életbe lépett

Kedden rendelt el harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos, az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzésével pedig már a térképek is megérkeztek. Pokoli napok előtt állhatunk.

Szerdán 0 órakor lépett életbe a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt haradfokú hőségriasztás, amely jelenleg szombaton éjfélig van élrvényben. "Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy akár meghaladja a 27 Celsius-fokot" - olvasható az NNK magyarázata az ezzel kapcsolatos közleményben.

Szerdán 15 megyére van van kidava elsőfokú riasztás:

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológia Szolgálat friss előrejelzése szerint már ma is rendkívül meleg lesz országszerte. "Túlnyomóan felhőtlen idő lesz, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható. Késő estére általában 17 és 26 fok közé hűl le a levegő" - írják, és a térképükről az is kiderül: 15 megyére van kiadva elsőfokú riasztás szerdára a hőség miatt.

Csütörtökön 12 megyére másod-, 7-re elsőfokú riasztást adtak ki:

Fotó: met.hu

A felmelegedés a következő napokban tovább folytatódik, csütörtökön délutánra 33, 39 fok közé melegszik fel a levegő a met.hu szerint. És a hőség szombatig biztosan ki is tart a jelek szerint.

Címlapfotó: Facebook/atv.hu-ScreenShot

24 óra