Razzia a Ferrero-nál! - Megdöbbentő dolog derült ki a szalmonella-botránnyal kapcsolatban - Fotók

Néhány hónapja szalmonella-fertőzés miatt Európa több országában is visszahívtak Kinder-termékeket, Magyarországon is. A botrány tovább gyűrűzik, a hatóságok razziáztak a Ferrero-nál. Már tavaly szalmonellát találtak egy tartályukban.

Magyarország is érintett volt a szalmonella-botrányban: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján egy terjedelmes közleményben erősítette meg három hónapja, hazánkba is érkeztek olyan termékek, amelyek Európa több országában is megbetegedéseket okoztak. "Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők." - írták akkor a közleményükben, és megerősítették: Magyerországra is érkezett az érintett termékekből. A cég közölte: üzemi baleset történt - feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a tömeges fertőzést.

A botrány tovább gyűrűzik: a hatóságok több üzemben is razziáztak!

A szalmonella-botrány a jelek szerint tovább gyűrűzik. Sajtóhírek szerint belga és luxemburgi nyomozók a héten a vállalat több telephelyén is razziát tartottak. Többek között Arlonban is, ahol a megfertőződött termékek készültek. Az ügyészség tájékoztatása szerint dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le, a gyanújuk szerint ugyanis. agondatlanság is felmerül az ügyben. Ráadásul a fogyazstókat is későn értesítették és a termékeket is késve hívták vissza.

A nyomozásba már a francia hatóságok is bekapcsolódtak. További részletek a galériánkban!

324 áldozatról érkezett hír - A Kinder-botrány tovább gyűrűzik - Fotók
  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

Címlapfotó: Profimedia/RedDot-Illusztráció

24 óra