Lewis Hamilton nincs többé - hihetetlen dolgot jelentett be a brit pilóta

Napok óta pleytkálták, Lewsi Hamilton most megerősítette a hírt. Ehhez foghatóról ne is nagyon hallottunk még egy ekkora sztár esetében.

A 37 éves és hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont hamarosan új vezetéknévvel ismerheti meg a világ. Az autóversenyző a dubaji expón erősítette meg, hogy felveszi édesanyja vezetéknevét. "Talán senkik sem tudja, hogy édesanyámat Larbalestiernek hívják" - árulta el Hamilton, majd meg is magyarázta döntésének okát.

A pilóta leszögezte: természetesen büszke a "Hamilton" névre, de megkérdőjelezi a névadás hagyományát. "Nem igazán értem, miért veszíti el a nő a nevét, amikor megházasodnak." - mondta a pilóta, de az is kiderült, ez nem jelenti azt, hogy a Hamilton névtől is megválna.

Nagy valószínűséggel mindkét nevet használja majd, de azt még nem tudni, hogy Hamilton-Larbalestier vagy Larbalestier-Hamilton néven versenyez majd. 

A hétszeres világbajnok 2022. március 20-án, vasárnap a Bahreini Nagydíjon áll ismét rajthoz. Amikor megkérdezték tőle, hogy már ezen a hétvégén versenyezni fog-e a kettős név alatt, kifejtette: "Nem tudom, hogy ezen a hétvégén lesz-e. De dolgozunk rajta."

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

 

24 óra