Nyolc évig készült, hogy királynő lehessen - Férjhez megy Lilla! - Fotók

Lakatos Lilla, 22 éves

Lilla 22 éves túrkevei lány, tavaly diplomázott óvodapedagógusként. Tizenhárom évig kézilabdázott, fontos számára a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás. Sosem fogja elfelejteni, amikor édesapja infarktust kapott, és utána 3 napig válságos állapotban volt. Akkor döbbent rá igazán, milyen törékeny az élet és fontos a családi összetartás, és hogy ne halogassuk, amire igazán vágyunk. Ezért is jelentkezett idén a Magyarország Szépére.

A Magyarország Szépe fontos szakasza, lépcsőfoka lett az életemnek. Sok dologgal lettem gazdagabb és sok dolgot tanultam az időszak alatt, amíg felkészültem és eljutottam addig a pillanatig, hogy kimondják, én lettem Miss World Hungary Magyarország Szépe 2019.

Elkezdtem követni a Miss World világversenyét is, ami még inkább arra sarkalt, hogy meg kell érnem a feladatra! Ha én egyszer indulok A Magyarország Szépén és a legjobbakkal számolva nyerek, akkor szerettem volna legalább nagyjából tudni, mit kell majd teljesítenem. Hiszen úgy voltam vele, ha már indulok nyilván azért, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, amivel akár nyerhetek is. Tehát abban, ha valaki azért indul egy versenyen, hogy megnyerje, abban semmiféle beképzeltség nincs, pusztán felkészülten indul és számol a lehetőséggel, de ez számomra sem vetette el azt, hogy akár már a castingon vagy akár a táborban kieshetek. Ugyanúgy kislépésekben haladtam végig a verseny teljes ideje alatt, mindig az aktuális akadályt akartam teljesíteni de a nagy cél ott lebegett előttem. Én az életemet is így élem. Van egy távoli nagy célom, amelyet csak úgy tudok elérni ha kisebb célokat tűzök ki az odáig vezető úton. Ez egy nagyon jó tanács, amit szívből ajánlok mindenkinek, aki indulni szeretne.

Tehát visszatérve tudtam, hogy a világversenyen nem csak az a lényeg, hogy mennyire vagy szép (egyébként is elég szubjektív fogalom a szépség), az okosság, az intelligencia, a társadalmi felelőségvállalás, a harmonikus lét és példaértékű magatartás az, ami talán kint igazán kiemelhet valakit. És mivel a hazai versenyen azt a lányt választják királynőnek, akiben a legnagyobb lehetőséget látják, hogy kint méltón tudja képviselni hazánkat, így egyértelmű, hogy a zsűri itthon is nagyon is figyeli ezeket a szempontokat. Úgy éreztem tehát, hogy ez egy akkora feladat, ha indulok akkor 100% ot nyújtva vállalom csak be. Tehát 22 évesen diploma után éreztem azt, hogy most. Mire a verseny döntőjéhez értem már 23 voltam.

 Miután tehát mentálisan megértem a versenyre, elkezdtem komolyabban testileg és lelkileg is készülni a versenyre. A testi részéről annyit, hogy én eleve 12 évig kézilabdáztam, így az életem része volt a sport, ezt váltotta fel a futás és a konditermi edzés. Az egészséges táplálkozás pedig elengedhetetlen a sport mellé. A verseny előtt 2 hónappal kezdtem el így az edzéseim számát és intenzitását is növelni. Reggel kardio, délután kondi. A táplálkozásomban pedig a megfelelő fehérjék, szénhidrátok és zsírok, vitaminok mellett, ami fontos volt, hogy a szénhidrát mennyiségét lecsökkentettem. Olyan testet kaptam, amivel büszkén álltam a castingon a zsűri elé.

 A lelki és mentális része volt az, hogy felkészültem arra, amiről tájékozódni tudtam, hogy ha bekerülök, akkor egy két hetes felkészítő tábort kell végigcsinálni, amiről csak azt tudtam, hogy keményen és kitartóan kell végigcsinálni. Tudtam, hogy alversenyeken kell reszt venni, amin ha jól teljesítek beszámíthat a végeredménybe, ha pedig rosszul, akkor ki is eshetek még a táborban és hogy ezek az alversenyek kint a világversenyen ugyanilyen fontosak. És hogy ez a két hét a táborban plusz 15 csodálatos lánnyal fog eltelni, akik ugyanúgy egy versenyre jöttek és ugyanúgy megtesznek majd mindent a céljaikért. Tehát eldöntöttem, hogy csak és kizárólag magamra fogok fókuszálni és nem azzal kiemelkedni, hogy elnyomom a másikat, hanem megmutatom az erősségeimet.

De testi, lelki és mentális készültség ide vagy oda, amikor ott vagy tudva, hogy olyan emberek előtt fogsz megjelenni, akikre felnézel hát az igazán torokszorító érzés J Szerencsére rám az izgalom jól hat és azért koncentráltam is, hogy igazán ott legyek teljes tudatommal és létemmel, amikor a kifutóra lépek és beszélgetek a zsűrivel. Fantasztikusan jó érzés volt a casting számomra. Sokat jelentett a felkészülésemben az a rész, hogy magamra koncentráltam, nem foglalkoztam a lányokkal, maximum bátorítottam azokat, akik izgultak, nem mintha én nem izgultam volna :D Arra koncentráltam, hogy abba a röpke pár percben, ami az enyém volt aznap, abban valahogy megtudjam mutatni a lelkem és a felkészültségem és amikor kimondta Edina, hogy benne vagyok a top 20-ban.. hát leírhatatlan volt az örömöm, hatalmas visszaigazolás volt. Bármikor megismételném, amikor a szíved a torkodban dobog és te teljes szívvel, magabiztosan elszántan tudva, hogy mennyi munkát és időt fektettél abba, hogy oda tudj állni azon a napon és ezt a zsűri látja is és lehetőséget lát benned az életem egyik legjobb érzése marad örökké.

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra