Videón a lölvöldözés! Elfogták a fegyveres szökött rabot!

Egy fegyveres rab szökött meg pénteken a Főváros Törvényszékről.

Az Index információi szerint a vádlott elvette az őr fegyverét, az őr fejéhez szorította, így menekült ki az épületből. Autót is így szerzett. A lap azt írja, egy szürke Suzukiba ült bele, azza menekült el.

A TWN olvasói között vannak, akik a Hungária körúton észleltek hatalmas rendőri készültséget, kivonult a TEK, szirénázó rendőrautók lepték el a várost.

Egy XV. kerületi olvasónk videókat is küldött a Szentmihályi útról, ahol tucatszám hajtottak végig a szirénázó rendőrautók. Majd lövésekre hasonlító tompa puffanásokra lett figyelmes.

"Üldöztek valakit, és állítólag lövöldözés is volt. Két tompa puffanást hallottam."

- mondta a TWN-nek egy olvasónk.

Most előkerült egy videó az első lövöldözésről!

A képek tanúsága szerint a rendőrség a Nyírpalota utat zárta le, hogy megállítsa az autóval menekülő fegyveres rabot. A feltehetően a sofőrrel együtt eltérített járművel azonban a padkára hajtva kikerülték a blokádot. Ezt követően nyitott tüzet egy gyalogos rendőr, látszólag az autó kerekeit célozta. Itt azonban még kereket oldott a tettes.

A XV. kerület Szentmihályi út és Nyírpalota út sarkát lezárták, és egy mentő is érkezett. Tucatszám vették körbe a rendőrök a környéket, mindent hermetikusan elzártak.

Információink szerint a férfi megpróbált autót "cserélni" a forgalmas kereszteződésben, akkor kapták el a rendőrök.

Íme a helyszíni képek!

24 óra