Mit látsz meg a képen először? Elárulja a legbelsőbb félelmed!

Nem mindennapi tesztet mutatott az olvasóinak a Femcafe.hu: gyakorlatilag egyetlen szempillantás alatt kiderül, mik azok a félelmeink, amelyeket régóta cipelünk magunkkal. 

Nem kell ehhez mást tennünk, mint az alábbi képre pillantani, és megjegyezni, mit láttunk meg először!

 

S most lássuk a válaszokat!

A kislány

Ha a kislányt láttad meg először, akkor a félelmeid a gyerekkorodból fakadnak. Valószínűleg egy súlyos trauma ért a korai éveidben, amit talán akkor fel sem fogtál, az utóbbi időben azonban nagyon szenvedsz tőle. Az elraktározott érzelmek, tapasztalatok ugyanis kezdenek felszínre törni, de természetesen ahhoz, hogy megértsd őket, mélyebben magadba kell szállnod. Szánj időt erre és ne csak egyszer, hanem addig, amíg a végére nem jársz a dolgoknak.

A pillangó

Bár a pillangóhoz általában pozitív jelentést kötnek, van egy mélyebb, sötétebb értelmezése is, amit különféle félelmekhez társítanak. Valószínűleg az újrakezdéstől, az új kezdetektől való rettegésedre hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy már ideje lenne lapoznod az életed könyvében. Egyre több tényező utal ere, amiket észre is veszel, de eddig nem akartál velük foglalkozni. Tudd, hogy nem maradhatsz abban az állapotban, amiben most vegetálsz, mert rossz vége lesz.

Az eper

Az eper a kép közepén látható, nem véletlenül: sokak szerint a szívet, a centert, a mozgatórugót jelképezi, de a hosszú ideje tartó, igaz érzelmek szimbóluma is lehet. Ha a gyümölcsöt láttad meg először, akkor vagy attól félsz, hogy kiderülnek egy bizonyos illető iránt táplált gyengéd érzelmeid, vagy amiatt cidrizel, hogy meg kell szeretned valakit. Fölöslegesen keseríted meg az életedet: engedd el magad, beszélj az érzéseidről, tested-lelked megkönnyebbül.

A pók

A legtöbb emberre zsigeri félelem jön rá, ha pókot lát, nem véletlenül: ilyenkor egyfajta túlélőösztön ébred fel bennünk, védjük magunkat a veszélytől. Amennyiben a kis ízeltlábút szúrtad ki először a képen, akkor nagy az esély, hogy nem érzed biztonságosnak a környezetedet. Talán te magad sem tudnád megfogalmazni, mi is a gyökere az iszonyodnak, egyszerűen mindig csak a rosszat, a negatívat, a problémákat keresed, így viszont a boldog, örömteli pillanatokról teljesen lemaradsz. Megéri ez neked? Ugye, hogy nem!

A fák

A fa az egyik legerősebb pszichológiai szimbólum: a szakemberek hiszik, hogy rengeteg mindent elárul az emberről például az, hogyan és hova rajzolja a fát egy adott lapon. A képen szereplő két fa is érdekes üzenetet hordoz: mintegy hidat képeznek, így a benned lévő, egyelőre megoldatlan konfliktust jelzik. Mi azt gyanítjuk, hogy nem vagy képes elfogadni magad, félsz szembenézni azzal, amit képviselsz - vagy legalábbis a tulajdonságaid egy részével. A benned felburjánzó kétségek miatt viselkedsz így, bár szerintünk fölöslegesen ijedezel. Hangsúlyozd ki az előnyös személyiségjegyeidet, a negatívakon pedig dolgozz!

A játékok

Elég furcsa játékok vannak a képen, ezért ha őket szúrtad ki először, az azt jelenti, hogy magától a félelemtől félsz. Mindig erősnek és bátornak akarsz látszani, pedig legbelül néha a világból is kiszaladnál, hogy segítségre lelj. Nem neked kell mindig a rendíthetetlenség szobrának lenned, nyugodtan ismerd be, hogy te is emberből vagy. Így sokkal teljesebben tudod megélni az életedet.

24 óra