Bezár
cink
Forrás: 123rf.com
A cink: nyomelem, létfontosságú, mivel több mint 200 enzim működését szabályozza, és számos metabolikus folyamatban részt vesz. Fontos szerepük van továbbá az anyagcserében, az immunrendszer védelmében, a koleszterin- és vércukorszint szabályozásában és a szép bőr megtartásában. Nagyobb mennyiségben megtalálható az állati eredetű élelmiszerekben, mint belsőségek, máj. A tengeri halak, tenger gyümölcsei, a tejtermékek vagy a marhahús szintén tartalmaznak cinket. A tojás szintén kitűnő forrása a cinknek számos esszenciális aminosavon felül. Ezért aki rendszeresen fogyaszt tojást például egy finom zöldbab, bab vagy borsófőzelék (hüvelyesek) mellé, az a növényi és állati eredetű cinkforrásokat is jó eséllyel hasznosítani fogja a táplálékból.
Előző Következő
  • C-Vitamin
  • D-vitamin
  • cink
  • szelén
VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat