Kiszámítható kereset vidéken is – állás Kecskemét városában

Kecskemét neve vélhetően mindenki számára ismerősen cseng, hiszen egy komoly hagyományokkal rendelkező hazai városról beszélünk. A munkaerőpiac tekintetében azonban már nem volt ennyire pozitív a helyzet, ám mostanra jelentős fejlődésről számolhatunk be.

Élet az ország közepén

Bár a fenti állítás némiképp túlzó, hiszen Kecskemét nem az ország mértani közepén helyezkedik el, ám a képzeletbeli felezővonal közvetlen közelében jött létre a város. Sok hely pedig már csupán az elhelyezkedés okán is képes kiemelkedni a többi közül. Ez esetben pedig az is növeli az előnyöket, hogy két másik nagyváros, Szeged és Budapest is egyenlő távolságra helyezkedik el Bács-Kiskun vármegye székhelyétől, így a gazdasági és logisztikai szerep is vitathatatlan.

A lokalizáció természetesen nem minden. Bár képes alapvetően is kedvező körülményeket teremteni, egy városnak minden esetben a saját értékeire és erősségeire kell támaszkodnia ahhoz, hogy gazdasági szinten is képes legyen érvényesülni. A társadalmi szempontokkal ez esetben nem lehet gond, hiszen a teljes vármegye lakosságának több, mint 20 százaléka a megyeszékhelyen él. Ez pedig természetesen az álláspiacon is érezteti a hatását, hiszen a legtöbb munka Kecskemét környékén érhető el.

Bár e tekintetben sokáig itt sem beszélhettünk túlságosan erős lehetőségekről, azóta több jelentősebb vállalat is megjelent a városban, mely az új munkahelyek tekintetében is jelentős bővülést hozott. A kiszámítható jövedelem, a stabil munkahely és ehhez kapcsolódóan a megfelelő életkörülmények biztosítása vidéken nem mindig evidens, ezért is fontos az olyan vállalatok megjelenése egy térségben, melyek segítenek ezt elérni. Sok állás Kecskemét városában ezért is kötődik a nagyvállalatokhoz.

Ipari megerősödés

Kecskeméten és környékén az ipari szektor nem rendelkezik jelentősebb tradíciókkal, hiszen sok más alföldi városhoz hasonlóan itt is a mezőgazdaság számított az elsődleges bevételi forrásnak. A földrajzi és természeti adottságok miatt ez lényegében magától értetődő, ám haladva a korral, a város az ipar felé is kénytelen volt nyitni. Bár a mai napig is sok állás Kecskemét mezőgazdasági tevékenységének köszönhető, az új ipari szereplők képesek voltak tovább színesíteni a palettát.

A városban található ipari parkok kiválóan jelzik az ipar megerősödését és az új szereplők térhódítását. Míg korábban a mezőgazdaságra organikusan ráépülő élelmiszeripar volt a legerősebb, mára ezek háttérbe szorultak és átadták helyüket más területeknek. Bár számos állás Kecskemét eme tradicionálisabb szektorában érhető el ma is, az összkép jóval színesebb. Jelenleg a nagyobb munkáltatók között elektronikai és autóipari gyártókat találunk.

Utóbbi esetében a Mercedes betelepülése nagy változásokat hozott, hiszen a jelentős számú új munkahely mellett a nyugati céges kultúrák stabilitását és kereseti lehetőségeit is elhozták. Ezek pedig mindenki számára egyaránt fontosak, így talán nem csoda, hogy egy állás Kecskemét autógyárában helyiek és környékbeliek számára is vonzó lehetőség. Ha valaki nem hiszi, nyugodtan számoljon utána, melyben segítségére lehet a fizetés kalkulátor Profession által biztosított opciója.

Kiszámíthatóság és biztonság

A Mercedes gyárhoz hasonló nagyvállalatok ma már hazánk több pontján is megtalálhatók, népszerűségük pedig nem véletlen. A hasonló területen tevékenykedő győri AUDI gyár például már több, mint 30 éve biztosítja a térség gazdasági erejét és a munkaerőpiaci lehetőségeket. Az autóipar világszinten is az egyik legerősebb szektornak számít, akár az alkalmazottak létszámát, akár a biztosított körülményeket nézzük. Ennek megfelelően rengeteg állás Kecskemét autóiparához kötődik.

A körülmények pedig jellemzően itt is kiemelkedők, garantálva a kiszámítható jövedelmeket és a stabil hátteret. Ráadásul az ipari szereplők nem csupán nagy létszámú, de széles rétegekből származó munkavállalók alkalmazására képes, így valóban sokak számára lehet releváns lehetőség akár vidéken is. Természetesen túlságosan szűkítők sem szeretnénk lenni Kecskemét álláspiacának tekintetében, hiszen az autóiparon kívül is találunk stabil lehetőségeket, legyen szó akár az ipar más területeiről, akár az oktatásról vagy épp a turizmusról.

Talán a kínálatból is leszűrhető, hogy egy állás Kecskemét városában ma már nem egy nehezen fellelhető opció, hanem egy színes palettát kínáló lehetőség sokak számára. Az elérhető bérek pedig természetesen minden szektorban fontosak, így már a jelentkezési folyamatok szakaszában kiszámolhatjuk, mekkora bérre számíthatunk, melyben segítségünkre lesz a már említett fizetés kalkulátor. Egy fényes karrier pedig ma már vidéken is abszolút reális lehetőség, így bátran hihetünk a számoknak.

24 óra