A dinamikus devizaváltás előnyei a vásárlók és a kereskedők számára

Az elektronikus fizetési módok közül a bankkártyás fizetés az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb a világon. Ennek a közkedveltségnek az az oka, hogy a bankkártya használata gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a tranzakciókat, mint a hagyományos készpénzes fizetési módok. 

Mit jelent a DCC?

A modern bankkártya-elfogadási megoldások már lehetővé teszik a DCC-t, azaz a dinamikus devizaátváltást. Ez azt jelenti, hogy külföldi tranzakciók során vásárlóként lehetőséged van arra, hogy saját devizanemedben fizess akár bankkártyával is. Kereskedőként pedig a terminálod vagy egyéb bankkártya-elfogadási rendszered automatikusan felismeri a külföldi bankkártyát, és felajánlja a vevőnek, hogy a saját devizanemében egyenlítse ki a számlát. 

Ez a lehetőség csak ott érhető el, ahol a pénzügyi szolgáltató támogatja ezt a funkciót. A BizPay a WorldLine partnereként modern megoldásokat kínál a DCC-re, lehetővé téve az asztali és mobil terminálok használatát, valamint az E-Commerce szolgáltatást a webáruházad számára. A Linkpayment szolgáltatás pedig abban az esetben ad a cégednek biztonságos fizetési lehetőséget, ha nincs saját webáruházad, de távoli partnereidnek szeretnél biztosítani modern fizetési megoldást. Ha pedig mobil árusként, futárként tevékenykedsz, a Tap on Mobile alkalmazás lesz optimális a számodra. 

Miért előnyös a kereskedőknek?

A DCC során mindig a legkedvezőbb napi árfolyamon történik az átváltás, rejtett költségek nélkül. Ez a módszer megkönnyíti a fizetést bankkártyával, növelve az ügyfelek elégedettségét, ami hosszú távon visszatérő vásárlókat eredményezhet a cégednek. Amennyiben a vevők a DCC-t választják a fizetés során, kereskedőként jutalékot kapsz. Ez kiegészítő bevételt jelent a cégednek.

A BizPay által támogatott terminálokon számos pénznemben lehetőség van a fizetésre, ami igen rugalmassá teszi ezt a szolgáltatást. Ha tehát vannak külföldi ügyfeleid, akkor a DCC lehetősége nagyon hasznos lehet számodra. Ez a megoldás előnyös lehet, ha a vállalkozásod szállásadással, vendéglátással vagy szórakozóhely üzemeltetéssel foglalkozik, mivel az ügyfeleid között jelentős mértéket tesznek ki a külföldi vendégek. A DCC a külföldi ügyfelek számára kényelmes megoldás, hiszen a saját devizájukban tudnak fizetni.

Milyen előnyökkel jár a vásárlók számára?

Külföldi vásárlásoknál vagy utazások alkalmával vásárlóként lehetőséget ad arra, hogy a saját devizanemedben fizess. Ez átlátható módot jelent a számla kiegyenlítésére, és segítséget nyújt a valós költségek jobb megértésében. Mivel a DCC az aktuális napi legkedvezőbb árfolyamon végzi az átváltást, így vásárlóként neked is megéri használni. Nem kell külföldön készpénzt váltanod, egyszerűen fizethetsz a saját bankkártyáddal.

Az egyre fejlettebb technológia, a folyamatos innováció és a kényelem iránt növekvő igény mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bankkártyás fizetés ma már szinte nélkülözhetetlen része legyen a mindennapi pénzügyeknek.

Pénz