A kialvatlanság ötven árnyalata

Amikor a nők sminkelési szokásai kerülnek nagyító alá, akkor szinte mindig az derül ki, hogy az alapozón túl a korrektor használata is elég nagy galibát okoz számunkra. A legtöbbünk ugyanis általában vesz egy világos változatot belőle, és ezzel próbál meg csodát tenni a szem alatti területeken.

Azt viszont hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a különböző típusoknak a bőrhibái és a pigmentfoltjai is eltérhetnek. Ha például a tél vagy a nyár típusba tartozunk, akkor a bőrünkön kialakuló árnyékok és karikák is sokkal hamvasabbak, némi kékes-lilás érzetet is rejtenek magukban. Ennek köszönhetően pedig sokkal többre megyünk a semlegesítésük során egy kissé sárgás korrektorral a DOUGLAS kínálatából.

Abban az esetben azonban, ha a melegebb színtónusba tartozunk, akkor ezeket az árnyékokat és a karikákat inkább “didergősen lilaként” írnánk le, amelyeknek az eltüntetésében sokkal nagyobb hasznát vesszük a kissé barackosabb, lazacosabb, rózsásabb korrektornak.

Sajnos ez alól akadnak kivételek is

Nagyon sokunknak a szeme környékén lévő karikák és árnyékok már-már feketébe hajlanak, amelyeknek az eltüntetése során nem igazán várhatunk egyetlen terméktől sem csodát. Ahogy a festőművészeknek, úgy nekünk is ki kell kísérletezni a megfelelő színkombinációt.

A korrektor helyes felvitele

Ahhoz, hogy a korrektor megfelelően tudjon tapadni a bőrünkhöz, először is alaposan meg kell tisztítani az arcunkat egy arctisztító krémmel vagy géllel. Majd ezután vigyük fel a nappali hidratálónkat, és hagyjuk beszívódni - ez általában 1-2 perc alatt megtörténik.

Ezt követően pedig jöhet a korrektor felvitele! Ha krém állagú változat mellett döntöttél, akkor használd lehetőleg a középső- vagy gyűrűsujjadat, vagy esetleg egy sminkszivacsot! A por állagú korrektor esetében pedig a legjobb választásnak az ecset minősül. 

Tegyünk néhány pöttyöt a szem alatti karikákra, és az orrtól indulva, a szemzugból kifelé vigyük fel, úgy, hogy egyre vékonyodjon, és végül azt dolgozzuk el, ami az ecseten maradt!

Sminkelés előtt vagy után?

Abban az esetben, ha egy teljes sminket szeretnénk elkészíteni, és nem csak a bőrhibáinkat elfedni, akkor a hagyományos korrektort mindenképpen alapozás után tanácsos felvinni. Ezáltal ugyanis világosító pigmentek megmaradnak, és könnyebben fel lehet mérni, hogy mennyire is lesz majd szükség belőle. 

Amennyiben viszont a sminkünkben olyan élénkebb színeket is használunk, mint amilyen például a zöld, a narancs vagy a lila, akkor érdemes a korrektort a smink vagy az alapozó alá felvinni, vagyis legelsőként.

Hol használható még a korrektor?

A korrektor egy igazán sokoldalú sminktermék, amely nemcsak a szem alatt alkalmazható, hanem kerülhet belőle például a szemzugra vagy a szemhéj közepére, de akár a szemöldök alá is, hogy nyitottabb legyen a tekintetünk.

Reméljük, hogy a fentebb leírt dolgokkal sikerült rávilágítani arra, hogy hol csúsznak el a dolgok a korrektor választását és használatát illetően, és megmutatni azt, hogyan érdemes közelíteni ezekhez a kérdésekhez.

24 óra