Ónos eső, köd, eső: 12 megyére adtak ki riasztást hétfőre

Mínuszok és ónos eső - egyik sem kizárt az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint. A fél országra riasztást adtak ki.

A TWN.hu információi szerint az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, és általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. "Délutántól határozottabban csökken a felhőzet, majd estétől újra köd képződik. Délelőtt északnyugaton néhol előfordulhat kisebb eső. Jobbára mérsékelt marad a szél. A hőmérséklet kora délután 4 és 10, késő este -1, +5 fok között valószínű" - írja honlapján az OMSZ.

Fotó: met.hu

A met.hu-n ugyanakkor megjelent egy veszélyjelzés is. "Délelőttig a Dunántúlon és északon több helyen számíthatunk sűrű ködre. Északon helyenként zúzmarás köd, néhol esetleg ónos szitálás is előfordulhat. A látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak, de estétől főként északon ismét várható ködképződés" - írják. Hozzáteszik: reggel az északnyugati határnál, a Fertő környékén kevéssel fagypont alatti hőmérséklet mellett minimális mennyiségű ónos eső előfordulhat. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra