Ne edd meg! Mérgező, májkárosító, rákkeltő anyag lehet a Spar kenyerében - visszahívták

A Spar és az Auchan is forgalmazza a népszer terméket, amelynek a Nemzet Élelmszerlánc-biztonsági Hivatal közeménye szerint határérték feletti az aflatoxin tartalma. Visszahívták.

"Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a beszállítótól (Abonett Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft.) kapott értesítés alapján, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. által forgalmazott alábbi terméket: Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g (minőségmegőrzési idő: 24.10.2023) élelmiszerbiztonsági nemmegfelelőség gyanúja miatt a forgalomból kivonjuk" - közölte honlapján az áruházlánc. 

A Nébih honlapján is megjelent egy közlemény, amiből az is kiderült, az Auchan is visszahívta a terméket. Mindkét üzlet visszatéríti a termék árát.

Néhány hete, július közepén egyszer már visszahíták ugyanezt a terméket, akkor a 2023.08.20 minőségmegőrzési idejű termékkel volt ugyanez a probléma. 

Fotó: Nébih

A Nébih honlapjáról az is kiderül, "az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. "Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet" - írják.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra