Két megyére adtak ki riasztást zivatarok miatt - hétfőn azonbar rosszabb lesz a helyzet

Már vasárnapra is riasztást adtak ki két megyére, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőre az egész országot eléri egy front.

A TWN.hu információi szerint vasárnap kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. "A gyorsan vonuló felhőtömbökből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, főleg a szélcsatornában viharos lökések kísérhetik" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk. Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Az OMSZ veszélyjelzése alapján ugyanakkor a ma délelőtti, kora délutáni órákban az északkeleti határ környékén kialakulhat egy-két zivatar (a délnyugati határ környékén sem lehet teljesen kizárni). "Ma délutánig az északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik időnként viharos (~ általában 60-70 km/h, főként a magasabban fekvő területeken > 70 km/h) széllökések" -  írják.

Előrejelzésükből az is kiderül: holnap napközben az egész országban lehet szórványosan zivatar kialakulására számítani, amit viharos szél (60-80 km/h) és apró szemű jég kísérhet.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra