Adathalászattal keresett milliókat a 17 éves fiú és a 21 éves Máté - Lecsaptak a zsaruk - Fotók

Két fiatalra csaptak le a Készenléti rendőrség kibervédelmi nyomozói a napokban, online fizetési rendszereket kijátszva  kerestek milliókat. A bűncselekménysorozatnak több károsultja is van: egyrészt a weboldal, másrészt azon emberek, akiknek adataival visszaéltek, harmadrészt a SimplePay és a Paypal felületek üzemeltetői.

A TWN.hu információi szerint nem igazán számítottak a fiatal hackerek arra a rajtaütésre, amit 2022. augusztus 9-én kellett átélniük lakhelyeiken. A rendőrök egyszerre kopogtattak be a 17 éves Hajdú-Bihar megyei fiú és a 21 éves Csongrád-Csanád megyei N. Máté otthonába. A házkutatások során minden számítástechnikai eszközt lefoglaltak. 

Idén júliusban érkezett egy feljelentés, ami alapján "információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt büntetőeljárást indítottak" a kibevédelmisek. A rendőrség közleménye szerint a sértett egy számítástechnikai eszközöket forgalmazó online webáruház volt. A nyomozás során derült ki, hogy a két fiatal srác tavaly év eleje óta űzte az illegális pénzszerzési tevékenységet.

Nem mindennapi módszerrel jutottak milliókhoz a fiatalok - ne kizárt, vannak még társaik...

Fotók: pénzt és termékeket is megszereztek a fiatal srácok ezzel a módszerrel
  • adathalász tinédszerek
  • adathalász tinédszerek
  • adathalász tinédszerek
  • adathalász tinédszerek

Címlapfotó: Police.hu

24 óra