Narancssárga riasztás 6 megyére: felhőszakadással érkezik a jég

Mutatjuk a térképet

Zivatarok, felhőszakadások és jég miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A legfrissebb előrejelzés szerint egy újabb front éri el szerdán hazánkat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma délutánig a Dunántúlon egyre nagyobb területen vastagszik is a felhőzet, és ott késő délután már egyre több zápor, zivatar alakulhat ki. "Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 32 fok között valószínű, de a tartósan vastag felhőzettel borított tájakon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő" - írják.

Késő délutántól, estétől aztán nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam.

Fotó: met.hu

"Zivatarokra főként a Dunántúlon lehet számítani, amelyek mellé elsősorban felhőszakadás (> 20-30 mm, de a nyugati és délnyugati megyékben > 40-50 mm is lehetséges) társul. "A Dráva térségében heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket jégeső (~ 1-2 cm, néhol akár > 2 cm) és viharos széllökés (>60-90 km/h) kísérhet" - írja a met.hu.

6 megyére narancssárga riasztást adtak ki felhőszakadás miatt:

Fotó: met.hu

A záporos, zivataros csapadékzóna várhatóan délkeleti irányban terjed majd tovább és csütörtök napközben hagyhatja el az országot.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra