Borzasztó tragédia Pilisen - egy 2 éves kislány az áldozat

A közösségi oldalán számolt be a tragédiáról a Magyar Gyermekmentő Alapítvány - a kislány életét már nem tudták megmenteni.

Vigyázzunk a kerti medencékkel! - hívja fel a figyelmet ismét a veszélyre a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a közösségi oldalán egy borzasztó tragédia kapcsán. "Tegnap budapesti egységünk Pilisre kapott riasztást egy 2 éves, medencébe esett kislányhoz, akinek sajnos hosszadalmas küzdés után sem tudtuk már megmenteni az életét" - írják a Facebook-on.

Azt is hozzáteszik: lellei mentőjük ugyanezen a napon Balatonszárszóra vonult, ahol egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

A bejegyzésükben azt is leírják, a tapasztalataik szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez. Így azt javasolják, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra