Kötszerollóval szúrkált halálra egy beteget a budapesti kórház COVID-osztályán egy férfi

A kórház udvarán fogták el

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki március közepén egy betegtársát ölte meg, de a kórház személyzetére is rátámadt Budapesten.

Egy kötszerollóval és egy érfogó ollóval szurkálta halálra mélyaltatásban fekvő betegtársát a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2021. március 13-án délután egy fővárosi kórház COVID-intenzív osztályán - írja friss közleményében a rendőrség az ügy előzményeiről. A 38 éves kínai férfi korábban egy másik beteget is ütött és fojtogatott, majd az őt megfékezni próbáló kórházi személyzetre is rátámadt. A zavart férfit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a kiérkező rendőrök előállították.

"A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlet elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás során nem tett vallomást." - írja közleményében a rendőrség, majd hozzáteszik: az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. 

A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait 2021. november 30-án megküldte az ügyészségre.

Címlapfotó: Facebook/prszagosmentok-illusztráció

24 óra