MEGRÁZÓ KÉPEK: tömegszerencsétlenség Domaszéken!

Súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése gyanúja miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki csütörtökön felborult egy migránsokkal teli furgonnal Domaszéken. A férfinek embercsempészésért is felelnie kell - írja a rendőrség.

Csütörtök este árokba borult egy furgon Domaszék külterületén. A rendőrség tájékoztatása szerint a Ford Transit egy bara ívelő kanyarban szenvedett balesetet. "A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát." - írják friss közleményükben.

Az autóban utazó öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni a rendőrség tájékoztatása szerint. A jármű összes utasát kórházba szállították, 21 fő könnyű, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A jármű 31 éve smagyar sofőrjét az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés, illetve súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Megrázó képeket tettek közzé a balesetről!

Címlapfotó Police.hu

24 óra