Íme a csillagjegyek, akiknek a Perseidák teljesítik idén a kívánságát!

Idén augusztus 12-én és 13-án lesznek a leglátványosabbak a Perseidák hullócsillagai. Néhány csillagjegynek pedig a kívánságát is teljesítik 2021-ben.

Az úgynevezett Perseidák minden évben feldobják a nyári égboltot, okkal hihetjük azt, hogy valóban csillagok hullanak az égből. A látványos meteorrajnak július 17. és augusztus 24. között lehetünk a szemtanúi, a látványosság mindig augusztus 12. körül éri el a csúcspontját - állítólag óránként akár 60 hullócsillagot is megfigyelhetünk akkor. Augusztus 8-án ráadásul újhold lesz, emiatt az éjszakák különösen sötétnek ígérkeznek, így a Perseidák érkezését könnyen megfigyelhetjük majd.  

És lesznek olyan csillagjegyek, akiknek érdemes már most készülniük az égi látványosságra!

A Perseidák egy meteorraj, amely a 109P, más néven Swift-Tuttle üstökös bomlástermékeiből áll. A Nap körül egy ellipszis alakú pályán kering, és nyomonként por- vagy törmelékfelhőt hagy maga után. A Föld a Nap körüli útja során augusztusban keresztezi az útját, a Swift-Tuttle törmelék részecskéi ekkor nagy sebességgel csapódnak a légkörünkbe. A légkörbe érve ezek felizzanak és "hullócsillagként" világítják meg az éjjeli égboltot. Mindenki ismeri a mítoszt, hahullócsillagot látunk az égen, kívánhatunk valamit.

A Perseidák esetében az alábbi csillagjegyek számára jelenthet ez jót - az ő kívánságuk teljesül idén!

Íme a 3 csillagjegy, akinek a kívánságát teljesítik a Perseidák!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra