Érzelmi bántalmazás áldozata vagy? Ez az 5 legbiztosabb jele

Az, hogy érzelmi bántalmazás áldozatai vagyunk, nem mindig nyilvánvaló. Érdemes megtanulni és felismerni azokat a jeleket, amelyek egyértelműen erre utalhatnak.

Az érzelmi bántalmazás minden kapcsolatban felütheti a fejét, és sokféle formát ölthet. Ráadásul többnyire öntudatlanul történik, vagyis az a személy, aki a szerelmével az ő kárára helytelenül bánik, sokszor nem is tudja, vagy nem is veszi észre ezt. Jellemzően a bántalmazó személy a viselkedésével kompenzálni próbál valamit, amire nincs megfelelő ezsköz a kezében, hogy megoldja a helyzetét, megfelelő viselkedési normákkal reagáljon. 

Az érzelmi bántalmazás áldozatai sajnos nem midig ismerik fel a helyzetet, csak rosszul, kényelmetlenül érzik agukat a bőrükben.

De mik lehetnek a jelei annak, hogy érzelmi bántalmazás áldozatai vagyunk? Mi mindenre kellene figyelnünk, mit kellene észrevennünk, hogy időben fel tudjunk lépni ez ellen? Nos, egy a témában készült tanulmány segíthet az áldozatoknak. Ha ezeket a legalapvetőbb és leggyakoribb jeleket azonosítjuk a kapcsolatunkban, akkor okkal gyanakodhatunk: áldozatok vagyunk.

Érzelmi bántalmazás áldozata vagy? Ezek a legbiztosabb jelei!
  • Nő sms-t olvas
  • Lány az őrület határán.
  • Pár vezsekszik
  • Pár vezsekszik
  • Egy társaság kinevet egy lányt

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra