Brutális lehűlés jön - íme a friss előrejelzés!

Tíz Celsius-fokkal is hűvösebb lehet a hétvégére - érkezik a hidefront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, aminek köszönhetően a hétvégére lehű majd a levegő. És záporokra, zivatarokra is számítani lehet majd. 

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő. Péntekre még az ország nagy területére - Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére - a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést. Az UV-B sugárzás is extrém lesz.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű, északnyugaton marad 30 fok alatt - írja az ATV.hu.

Vasárnapra virradó éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű - írja a meteorológiai szolgálat.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra