Senki ne egye meg: fertőzött sajtot hív vissza a LIDL!

Hasmenés, láz, hányinger,...

Közleményben tudatta a LIDL, fertőző sajt kerülhetett az üzleteinek a polcaira. "A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja azon Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g termékét, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020

Tételazonosító: L29 513 vagy L29 514

Üzemazonosító: DE BW 331 EG (lásd a címke hátoldalán)

A visszahívás oka, hogy a fenti termékekben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattunk ki.

A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

"Kérjük Vásárlóinkat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A visszahívás kizárólag a Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g fent megnevezett tételeit érinti, a termék más tételeire, illetve más termékekre a visszahívás nem vonatkozik." - írja a LIDL a közleményében.

A Jermi Käsewerk GmbH elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

A Blikk cikke szerint az esetleges fertőzés tünetei hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely esetenként véres is lehet, hányinger, hányás és láz is lehet. A gyógyulási idő általában 1-2 hét, de a fertőzés okozhat súlyos szövődményeket, ezért érdemes komolyan venni.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra