Megrázó helyszíni képek! Ez okozta a 8 éves lány tragédiáját a MOM Sportnál! - Fotók

Egy 8 éves kislány életét nem tudták megmenteni hétfőn, amikor tűz ütött ki a MOM Sport tetején. Kiderül, mi okozhatta a tragédiát.

A rendőrségre hétfőn este fél 7 után érkezett a bejelentés, egy kis faház ég a MOM Sportközpont tetején. "A tűzoltók az oltási és mentési munkálatok során egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette." - írja a Police.hu, hozzátéve: ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Az épület tetején jól látszik a kis faház teteje. Az gyulladhatott ki:

A közlemény szerint a "nyomozók megállapították, hogy a tűzesetet megelőzően három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő, használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak, és ott tüzet okoztak."

Íme a tragédia képei és a videó!

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.   

Címlapfotó: Katasztrófavédelem

 

24 óra