Két hónap után élve került elő, majd újra eltűnt a vak színésznő

Január elején tűnt el Moldován Kató, nemrég a fővárosban bukkantak rá. Azóta ismét nyoma veszett.

"Nemrégiben a belvárosban találtak rá, majd egy gyermekotthonba került, de nem maradt ott sokáig, sajnos ismét megszökött" – mondta a Blikknek a fiatal színésznő barátnője. "Borzalmas volt ez a két hónap, amíg mit sem tudtunk róla. Leginkább attól féltünk, hogy valami baja esett, hiszen teljesen elvesztette a látását időközben. Nagy kő esett le a szívünkről, amikor meglett, akkor pedig végképp megkönnyebbültünk, amikor kiderült, egy haja szála sem görbült. Most sajnos minden kezdődik elölről" – tette hozzá egy másik barát.

Kató telefonja ismét kikapcsolva, közösségi oldalait törölte. A látása rohamosan romlik, a lap szerint könnyen elképzelhető, hogy az eltűnése óta már elvesztette a szeme világát. 

A fiatal színésznő alig egy éve tudta meg, hogy hamarosan elveszíti a szeme világát. Magyarországra érkezett, hogy a vakok intézetében tanulja meg a Braille-írást. Itt talált rá a szerelem, de a párjával decemberben szakítottak. Nem sokkal később meglépett nevelőjétől. 

Kató az a lány, aki a Cannesban is bemutatott Kivégzés című film főszerepét játszotta. A rendező, Szőcs Petra is megosztotta a lány eltűnését és segítséget kér a megtalálásához.

A kivégzés című filmet itt megnézheted:

A kivégzés / The Execution - Szőcs Petra filmje from Varga Ferenc on Vimeo.

Címlapkép: Facebook/szocs.petra

24 óra