Kamu követőkkel villognak a magyar Insta-sztárok? Itt az igazság és a TOP10!

A napokban futótűzként terjedt a közösségi oldalakon egy cikk, amellyel a legfelkapottabb Insta-hírességeket próbálták kellemetlen helyzetbe hozni.

Az erről szóló írást sokan megosztották, elsősorban a kárörvendők, akik annak "örülhettek" most, hogy az általuk nem kedvelt hírességeknek is magyarázkodniuk kellene. Pedig most nagyon úgy fest, egyáltalán nem kell.

via GIPHY

"A magyar oldalakon rengeteg álhír kering arról, hogy a legnépszerűbb magyar celebek követőinek akár 50 százaléka is kamu lehet. Ezért jártunk utána, mi is a valóság. A hypeauditor.com nevű, világszinten elfogadott, hivatalos Instagram-figyelő oldal segítségével térképeztük fel, hogy az esetenként több százezres táborral rendelkező hírességek követői közül valójában mennyi is a valós/aktív követő." - írja a Blikk, majd cikkében azt is kifejti: átlagosan 15-20 százalék az Instagramon a „halott” követők bázisa – ezek olyan követők, akik több, nem aktív profillal is rendelkeznek, bekövetnek oldalakat, majd eltűnnek. 

Íme a 10 nagy Insta-sztár, és a valós követőik!

És ami a kamukövetőket és az erről megjelent "kamuhíreket" illeti: a dobogó legfelső fokára Darai Andrea került, akinek a követőinek 88,3% valós és aktív!

Címlapkép: 123rf.com

24 óra