Riasztás! Az OTP után újabb magyar bank adta ki - minden ügyfél érintett!

Újabb adathalász kísérlet az MKB Bank ügyfeleinél!

Néhány órával ezelőtt az MKB Bank egy közleményt adott ki, amelyben az ügyfeleiket figyelmeztetik, újabb adathalász támadás veszélyezteti őket. Korábban az OTP Bank adott ki egy ehhez hasonló közleményt.

"Ahogyan azt az elmúlt időszakban rendszeresen megtette, az MKB Bank most is figyelmezteti ügyfeleit, hogy ismeretlenek az MKB Bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják az ügyfelek adatait kicsalni.

A csalók a megtévesztő e-mailben arra kérik az ügyfeleket, hogy kattintsanak az e-mailben megadott linkre – amely egy, az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépő oldal – majd ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.

A megadott belépési adatokat a csalók már a valódi banki felületen – az ügyfelek tudta nélkül történő – belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!

Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket!

Amennyiben bármely ügyfél mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKBBankkal a +36 80 333 660-as telefonszámon.

Az MKB Bank javasolja ügyfeleinek, hogy a napi ügymenetük során az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a böngészőben elmentett hivatkozások (kedvencek) között nyissák meg. Ezzel megelőzhető, hogy adathalász csalók szerezzék meg adataikat.

Az MKB Bank munkatársai nagy tapasztalattal végzik az ilyen esetek megelőzését, a megtörtént esetekazonosítását, valamint a kárcsökkentő intézkedések végrehajtását. A potenciálisan érintett ügyfeleket az MKB Contact Centere felkeresi és meggyőződik róla, hogy az ügyfél a kérdéses tranzakciókról tud-e, és azt ő kezdeményezte-e.

Az ügyfelek tájékoztatásán túl az MKB Bank megtette az ilyenkor szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket egyaránt." - olvasható a bank közleményében.

24 óra