Ha ma furcsán érzed magad, ez lehet az oka

Már ma sokaknál jelentkezett, holnap feltehetően még többen szenvednek majd fejfájástól, migréntől.

Napok óta eről szólnak a hírek, felkészülni mégsem nagyon lehetett erre. Az idei nyár utolsó napja lehet a mai, a hőmérséklet egyes helyeken ma még elérheti és meghaladhatja a 30 fokot is, holnap azonban megérkezik az ősz. Sokan ezt már ma érzik a bőrükön. Azt is elmondjuk majd, miért. De előbb az időjárásról.

"Az éjszakai óráktól északnyugat felől fokozatosan mindenütt erősen megnövekszik, majd szombaton késő délutántól szakadozik a felhőzet. Éjszaka nyugaton és északon, holnap napközben többfelé várható eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Ma a déli szél többfelé megélénkül. Szombat hajnaltól a szél északnyugatira fordul, és átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik, estére mérséklődik mindenütt jelentősen a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 14 és 20, az Alföldön még 20 és 24 fok között valószínű." - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, azaz akár 10-12 fokkal is lehűlhet a levegő egyetlen nap alatt.

Az Időkép előrejelzése szerint akár 15 fokot is hűlhet a levegő egyetlen nap alatt:

Márpedig ez az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen.

"Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet" - írja a met.hu.

"A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg." - olvasható az orvosmeteorológiai előrejelzés alatt.

24 óra