Itt a vészjelzés: órákon belül durva viharok vetnek véget a nyárnak! Mutatjuk a térképet

Már csak órák kérdése és az ország kétharmadán hatalmas viharokkal érkezik meg a lehülés.

Az éjszaka folyamán Nyugat felöl egy jelentős hidegfront éri el hazánkat, aminek következményeként a Dunántúlon és délkeleten néhol zápor, zivatar előfordulhat. "Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A késő esti 19, 24 fokról hajnalra általában 12, 18 fokig csökken a hőmérséklet." - írja a met.hu.

A hidegfront azonban szombaton éri el az ország közepét. 

Kezdetben a Dunántúlon, késő délutántól a Duna-Tisza közén is többfelé, másutt helyenként alakul ki zápor, zivatar, főként a Dunántúlon felhőszakadás, jégeső is várható.

Az ország kétharmadára riastást adtak ki. Kezdetben csak Zala- és Vas-megyében, majd Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna és Baranya-megyében lesz érvényben másdofokú riasztás.

Néhol megélénkül a délkeleti, keleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 21 és 25, másutt 26 és 33 fok között alakul.

24 óra