Feladta magát a rendőrségen Opitz Barbi anyja - 4 és fél év börtön fenyegeti

A Naphire.hu kedden kereste meg Opitz Barbi édesanyját, akivel sikerült is beszélniük, elmondta, mit gondol a róla megjelent hírekről, nylatkozni azonban nem akart. Viszont azt mondta, bemegy a rendőrségre.

A Naphire.hu hivatalosan is megkérdezte a rendőrséget, valóban járt-e náluk a sajtóhírekben az üggyel kapcsolatban emlegetett nő, a BRFK sajtóügyelete határozott választ adott. Sőt, az is kiderült, mi történt. “Tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat, amelyben egy középkorú nőt zaklatás és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként” - közölték a lappal, az azonban nem derült ki, hogy tényleg önként men-e be, vagy idézésre érkezett vallomást tenni.

Két éve Anyák napján még közösen posztoltak:

 

Mindenesetre akár 4 és fél év börtönt is kaphat a büntető törvénykönvy szerint. Igaz, a Naphire.hu által megkérdezett ügyvéd szerint erre kicsi az esély.  “Hogy mit kap az elkövető, az nagyon összetett dolog. Függ attól, hogy visszaeső, nem visszaeső, büntetett, büntetlen előéletű, milyenek a személyi körülményei, megbánta, nem bánta meg, kártalanított, elismeri a cselekményt, konokul tagad, gátlástalan az elkövetés, kit bántalmazott, milyen okból - nagyon összetett. Ha valaki büntetlen előéletű és első ilyen ügye van, biztos, hogy nem kap végrehajtandó szabadságvesztést” - mondta a lapnak Dr. Csontos Zsolt.

Címlapfotó: Instagram/opitz.barbara

24 óra