Élő adásban fakadt ki: százezreket bukott az ATV sztárja

Az ATV Fórum keddi adásában csúszott ki a száján egy megjegyzés, a Naphire.hu-nak részletesen mesélt.a kálváriájáról.

Százezreket bukott, amikor belevágott a napelem-projektbe - Szlazsánszky Ferenc erről az ATV Fórum élő adásában tett megjegyzést egy betelefonálónak, majd a Naphire.hu megkeresésére a részleteket is elárulta. “Át akartam állni napelemre, le is szerződtem egy céggel, ami a legprofibbnak tűnt és olcsó volt, aztán az engedélyeztetésnél folyamatosan csúsztak a határidők, végül pedig  elismerték, hogy - mivel az állam szabályozza a napelempiacot és adja ki az engedélyeket, - fogalmuk sincs, mikor érkezik meg az én engedélyem. Addig nincs mit tenni, várni kell” - mesélte a műsorvezető.

Igen ám, de határidőre nem érkezett meg az engedély, majd időközben a szabályok is folymatosan változtak, így Szlazsánszky úgy döntött, elengedi a projektet. Közel 300 ezer forintot fizetett így a dokumentáció elkészítéséért, ami a gyakorlatban a semmivel ért fel - írja a lap. Azt is elmondta, hogy ha meg is valósult volna a több milliós beruházás, az még nem tartalmazta volna a speciális fűtőpaneleket, amelyek fel tudták volna használni a napenergia segítségével előállított áramot. De a története pozitív fordulatot vett.

Hűtő-fűtő klímára váltott, amit feleakkora pénzből meg tudott valósítani, ráadásul H-tarifásként októbertől áprilisig 23,5 forint/KWh áron kapja egy uniós rendelet miatt az áramot.

Címlapfotó: Instagram/szlazsanszky_ferenc

24 óra