Ha így főzöd a tojást, lejön egyben a héja – hibátlan végeredmény
Nem reped meg, nem ragad, és egy mozdulattal hámozható – mutatjuk a módszert, amitől a főtt tojás mindig tökéletes lesz.
A trükk, amit a séfek is bevetnek
A főtt tojás az egyik legegyszerűbb étel, mégis rengeteg bosszúság forrása tud lenni. Hol túlfő, hol szétreped, hol a héja tapad rá, mintha összenőttek volna. Pedig van rá mód, hogy minden alkalommal hibátlan legyen – csupán néhány részlet számít, amit a legtöbben figyelmen kívül hagynak.
A tojás héja ugyanis a hőmérséklet-változásokra rendkívül érzékeny, és ha nem a megfelelő pillanatban kerül vízbe, garantált a repedés vagy a nehéz hámozás. Sokan azt hiszik, a vízbe tett só vagy ecet oldja meg a problémát, de az igazi titok egészen másban rejlik.
Lapozz tovább, és eláruljuk, hogyan főzheted meg úgy a tojást, hogy mindig egyben lejöjjön a héja.