Ez a filléres növény ötször gyorsabban égeti a zsírt, mint a chili: Ázsiában már a csodájára járnak

Sokan keresik azt a titkos összetevőt, amely tényleg segíthet megszabadulni a makacs zsírpárnáktól. A piacon rengeteg „csodaszerrel” találkozni, de a legtöbbjük nem hozza a várt eredményt. Létezik azonban egy kevésbé ismert, filléres étel, amelynek zsírégető hatása még a chilit is messze túlszárnyalja – nem véletlen, hogy Ázsiában már évszázadok óta előszeretettel használják.

A legismertebb zsírégetők 

Ha fogyásról van szó, a legtöbben azonnal a jól ismert zsírégető ételekre és italokra gondolunk. A chili például a kapszaicin nevű hatóanyag miatt vált híressé, amely fokozza a szervezet hőtermelését, így átmenetileg gyorsíthatja az anyagcserét. Ugyanígy sokan isznak zöld teát, mert antioxidánsai és koffeintartalma révén segíthet élénkebbé válni, és kissé felpörgeti a kalóriaégetést. A gyömbért is gyakran emlegetik a diétázók körében, hiszen enyhén serkentő hatással bír, sőt a fahéjat is sokan dicsérik, mert segíthet a vércukorszint szabályozásában, ami közvetve hozzájárulhat a fogyáshoz. Ezek az ételek és italok kétségkívül hasznos kiegészítők lehetnek egy diétában, de önmagukban nem hoznak látványos változást. A legtöbbjük csak enyhén támogatja a zsírégetést, így ha valaki gyors és látványos eredményt szeretne, általában csalódik bennük. Ezért is keltett akkora érdeklődést az a kevésbé ismert, ám rendkívül hatékony növény, amelynek hatásáról egyre több tudományos kutatás és személyes tapasztalat számol be.

 

Lapozz!

24 óra