Ez a rejtett hozzávaló a bolti kekszekben bizonyítottan rákkeltő: sokan nem is tudják, hogy az összetevők között szerepel

A bolti kekszek egyszerű finomságnak tűnhetnek, mégis egy olyan, gyakran nem feltüntetett adalék található bennük, amely hosszú távon egészségügyi kockázatot hordoz, főként akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a népszerű élelmiszereket.

Mindenki imádja a kekszeket, pedig veszélyesek is lehetnek

A kekszek régóta a mindennapi nassolási szokásaink részét képezik: reggel a kávé mellé, délutáni uzsonnaként vagy akár a gyerek uzsonnásdobozában is gyakran megjelennek. Ízletes, sok változatban kapható és sokak számára nosztalgikus ízélményt hordozó édességekről van szó, amelyek kényelmesen beszerezhetők, és könnyen beilleszthetők a rohanó hétköznapokba. Ám a csomagoláson ritkán olvassuk – vagy nem értjük – az apró betűs összetevők között szereplő műanyag alapanyagokat vagy adalékokat. Egy rejtett, de annál veszélyesebb ilyen összetevőről lesz most szó cikkünkben, amit a tészta textúrájának tartóssága érdekében, valamint a fényes bevonatok miatt használnak, és ami bár elsőre nem tűnik ártalmasnak, az évek során szervezetünkben felhalmozódva potenciálisan rákkeltő vagy genetikai károsodást okozó hatással járhat.

 

Lapozz!

24 óra