Egy mozdulat és ragyogni fog a tűzhely: csak egyetlen konyhai alapanyagra lesz hozzá szükséged
Vegyszerek helyett érdemes kipróbálnod ezt a meglepően olcsó, mégis hatékony trükköt.
Tűzhely tisztításra fel!
A gáztűzhely talán a konyha leginkább igénybe vett része. Fröccsen a zsír, kifut az étel, leég a szósz, ráég a cukor – és mire kettőt pislogunk, már fekete foltok és makacs zsírréteg csúfítja el az egész felületet. A szokásos súrolók és vegyszerek sokszor nem hoznak átütő eredményt, ráadásul kellemetlen szagokat is hagynak maguk után. Pedig a megoldás ott lapulhat a konyhaszekrényben: mindössze egyetlen hétköznapi hozzávalóra van szükség, és a tűzhely újra úgy fog fényleni, mintha most vettük volna. Holott mikor szóba kerül a gáztűzhely tisztítása, a legtöbben automatikusan a bolti súrolószerekhez nyúlnak, pedig ezek gyakran túl erősek, károsíthatják a zománcot, és belélegezve is irritálhatják a nyálkahártyát. A jó hír viszont az, hogy a házi megoldások nemcsak olcsóbbak, de meglepően hatékonyak is lehetnek, főleg akkor, ha a megfelelő alapanyagot választjuk. És itt jön a képbe az a szerény, de sokoldalú konyhai összetevő, amely szinte minden háztartásban megtalálható: a liszt.