Egy mozdulat és ragyogni fog a tűzhely: csak egyetlen konyhai alapanyagra lesz hozzá szükséged

Nem vegyszer, nem drága tisztítószer – csak egy egyszerű konyhai alapanyag

Elsőre furcsán hangzik, de a finom őrlemény elképesztően hatékony a zsíros, ragacsos, égett felületek tisztításában. A liszt porózus szerkezete felszívja a zsiradékot, miközben finoman dörzsölve magába zárja a koszt is, ráadásul karcolás nélkül. A módszer pofonegyszerű: csak szórd meg a kihűlt tűzhely zsíros, maszatos részeit egy kevés liszttel, majd egy száraz, puha ronggyal körkörös mozdulatokkal dörzsöld át. A liszt azonnal felveszi a zsírt, a felület pedig visszanyeri eredeti fényét, mindezt vegyszerek nélkül, szagtalanul, néhány perc alatt. Ha nagyon makacs foltokkal van dolgod, cseppenthetsz a lisztre egy kis ecetet, de önmagában is meglepően hatékony. Ráadásul ez a trükk nemcsak a főzőlapra használható. A gáztűzhely rácsain, gombjain, sőt még az oldalán is alkalmazható, hiszen a liszt nem mar, nem hagy nyomot, és nem károsítja a felületeket. Ez különösen fontos akkor, ha érzékeny anyagokkal – például festett zománccal vagy polírozott fémmel – van dolgunk. A legjobb, hogy a módszer teljesen környezetbarát: nincs több szúrós szagú permet, nincs irritáló hab vagy nyálkás tisztítószer-maradvány. Csak egy kis liszt, egy rongy, és máris ragyog minden, mintha egy profi takarítóbrigád dolgozott volna rajta.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Leadfotó: 123rf

24 óra