Ne olajban, hanem ebben a furcsa alaplében süsd a krumplit: mennyei lesz tőle a burgonya

A sült krumpli örök kedvenc – ropogós, illatos, belül puha, kívül aranybarna. De valljuk be, bármennyire is imádjuk, sokszor túl zsíros, nehéz, vagy épp unalmassá válik. Az olajban sütés pedig nemcsak kalóriabomba, de az ismételt hevítés miatt még egészségügyi aggályokat is felvet. Most azonban egy meglepő, de annál zseniálisabb módszert mutatunk: ha ebben az alaplében sütöd a krumplit, teljesen új dimenzió nyílik meg előtted – ízben, állagban és élményben is.

Az olaj ideje lejárt 

A legtöbb háztartásban a sült krumpli egyet jelent az olajjal: bő zsiradék, forró serpenyő vagy fritőz, papírtörlőn lecsepegtetve, és már tálalják is. De ez a megszokott eljárás sok szempontból problematikus: az olajban sült ételek nemcsak nehezen emészthetők, de az ismételten használt vagy túlhevített olajban rákkeltő vegyületek is keletkezhetnek, különösen akkor, ha nem cseréljük elég gyakran, és túl sokszor használjuk, emellett pedig a klasszikus sült krumpli hajlamos arra, hogy kívül hamar megég, belül pedig kemény marad. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy létezik egy kevésbé ismert, ám sokkal egészségesebb és finomabb módszer, amit egyes séfek már régóta alkalmaznak, ez pedig nem más, mint a zöldségalaplében sült krumpli.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz!

24 óra