Ettől a trükktől akár 4 napig is friss marad majd a vágott saláta a hűtőben: hihetetlen, de működik!

Ha neked is eleged van abból, hogy túl hamar megfonnyad a saláta, mert nem tudtad időben felhasználni, akkor ezt a konyhai praktikát neked találták ki.

Van megoldás arra, hogy a saláta ne fonnyadjon meg idő előtt

A friss, ropogós saláta a könnyű nyári ételek egyik legkedveltebb alapanyaga, ám sokan tapasztalták már, hogy a vásárlás vagy a mosás után szinte órákon belül megindul a fonnyadás, a barnulás vagy épp a nyálkásodás. A hűtőbe tett, előkészített levelek gyakran már másnapra elveszítik roppanós állagukat, így a salátakészítés öröme bosszúsággá válik. Pedig a legtöbb salátafajta – legyen szó római, jég-, vaj- vagy fodros salátáról – valójában képes lenne napokig megőrizni a frissességét, ha megfelelően bánunk vele. A trükk nem új keletű, de most ismét virágkorát éli, mivel elképesztően egyszerű, és még azok is alkalmazhatják, akik nem szeretnek túl sokat bíbelődni a konyhában.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz!

24 óra