Ezt szórd a darált húsra, és garantáltan nem lesz rágós: istenien puha és omlós végeredményt kapsz

Ha azt szeretnéd, hogy a darált hús ne száradjon ki főzés közben, és a végeredmény omlós és puha legyen, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a filléres konyhai praktikát.

Sokoldalú alapanyag

A darált hús az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában: készülhet belőle fasírt, bolognai, rakott ételek, húsgombóc, de akár töltelék is. Ennek ellenére sok háziasszony és kezdő szakács tapasztalja, hogy a darált húsos fogások valamiért nem mindig lesznek olyan omlósak, mint amilyennek szeretnék. A hús sütés vagy főzés közben néha kiszárad, rágóssá válik vagy morzsálódik, így az állaga messze elmarad a tökéletestől. Pedig van egy szinte filléres, de kevéssé ismert trükk, amit több profi séf is ajánl: főleg az ázsiai és mexikói konyhában alkalmazzák rutinszerűen ezt a praktikát, mégis ritkán hallani róla a magyar konyhákban. Pedig ez az egyszerű megoldás teljesen megváltoztatja a darált hús textúráját: hihetetlenül puha, lédús és omlós lesz tőle minden egyes falat.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Lapozz!

24 óra