Ezt szórd a darált húsra, és garantáltan nem lesz rágós: istenien puha és omlós végeredményt kapsz

A titok

A trükk nem más, mint egy csipetnyi szódabikarbóna: ezt kell közvetlenül a darált húsra szórni, és néhány percig állni hagyni, mielőtt bármilyen más fűszert vagy hozzávalót adnánk hozzá. A szódabikarbóna lúgos kémhatása ugyanis megváltoztatja a húsfehérjék szerkezetét: segít megtartani a nedvességet, így a hús nem szárad ki a sütés vagy főzés során. A kínai szakácsok évtizedek óta használják ezt a technikát a „velveting” nevű eljárás során, amelynek célja, hogy a hús selymes és puha legyen. Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba: fél kiló húshoz elegendő egy negyed teáskanálnyi szódabikarbóna, és érdemes legalább 15 percig pihentetni a húst, mielőtt tovább dolgozunk vele. A különbség már az első próbánál látványos lesz: a húsgombócok nem repednek szét, a fasírtok nem lesznek szárazak, a raguk pedig szaftosabbak lesznek, mint valaha. Ha tehát eddig csak a sütő tisztításához használtad a szódabikarbónát, akkor itt az ideje kipróbálni főzés közben is – a darált hús egyszerűen újjászületik majd tőle.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Leadfotó: 123rf

24 óra