Ez az ital még a hervadó muskátlit is feléleszti: igazi vegyszermentes csodaszer

Az ital, amit a muskátli is imád 

Az ital, amelyről mostanában egyre többen áradoznak, valójában nem más, mint az aszalt szilvából készített gyenge főzet, amelyet langyosan, hígítva öntenek a növény földjére. Az elkészítés rendkívül egyszerű: 4-5 szem aszalt szilvát forrázzunk le kb. fél liter vízzel, majd hagyjuk kihűlni és állni legalább 4 órát. Ezután a főzetet szűrjük le, hígítsuk még kb. ugyanennyi tiszta vízzel, és ezzel locsoljuk meg a hervadásnak indult muskátlit. A maradék szilvát ne dobjuk ki, mert bele is lehet keverni a földbe, hogy tovább táplálja a növényt. Hogy miért működik ez a különös elixír? Nos, az aszalt szilva tele van természetes cukrokkal, antioxidánsokkal, káliummal és más ásványi anyagokkal, amelyek serkentik a növények sejtszintű regenerációját. Emellett enyhén savas kémhatása segít a gyökerek környezetének stabilizálásában, ami különösen fontos a hőségtől, túlöntözéstől vagy tápanyaghiánytól stresszes növények esetében. Ráadásul a szilvafőzet fermentációs hatása révén olyan hasznos mikroorganizmusokat is támogat, amelyek a talajban a muskátli gyökereinek egészségét erősítik. Sok virágbarát arról számolt be, hogy már 2-3 nap alatt új, erőteljes hajtások jelentek meg a növényen, és néhány hét múlva újra virágba borult az egész muskátlitő. Fontos azonban, hogy ne alkalmazzuk ezt az italt túl gyakran: elég hetente egyszer, reggelente meglocsolni vele a növényt, és mindig friss főzetet használjunk. Ha pedig kombináljuk némi napfénnyel és mérsékelt öntözéssel, a muskátlink hosszú ideig pompázhat még akkor is, ha már lemondtunk róla.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Leadfotó: 123rf

24 óra