Ezzel a trükkel isteni finom lesz az instant kávé

Unod az egyhangú, vizes instant kávét? Egy apró trükkel olyan ízélményt varázsolhatsz, mintha frissen főzött, barista-féle kávét kortyolnál.

Az instant kávé is lehet luxusélmény

Sokan választják az instant kávét a gyorsasága és egyszerűsége miatt, de valljuk be, az íze gyakran messze elmarad attól, amit egy presszógéppel vagy kotyogóval készült fekete nyújtana. Sőt, sokszor vizes, kesernyés vagy éppen jellegtelen aromát kapunk – különösen akkor, ha csak simán leforrázzuk a kávéport. Pedig egy apró, szinte filléres trükk segítségével az egész élmény megváltozhat: ha forró víz helyett először csak kevés hideg vízben kevered el alaposan a kávét, és csak utána öntöd fel forró vízzel, a különbség azonnal érezhető. Ez az eljárás nemcsak krémesebb, simább textúrát ad, hanem az ízét is kiemeli – eltűnik a kellemetlen keserűség, és előtérbe kerülnek a kávé természetes aromái. Ez a kis lépés tulajdonképpen „aktiválja” a kávét anélkül, hogy azonnal megégetnéd a port, így teljesen új szintre emeli a megszokott reggeli rutint.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra