Ezt állítsd be a hűtődön, és tovább elállnak az élelmiszerek

Hiába pakolsz mindent gondosan a helyére, ha egy apróság nem stimmel, az ételeid sokkal hamarabb megromolhatnak. Sokan elfelejtik, pedig csak egyetlen beállításon múlik minden.

A legtöbben rosszul állítják be a hűtőszekrényüket

A nyári időszak különösen próbára teszi a hűtőszekrényeket. A kinti meleg hatására gyakrabban nyitjuk ki az ajtót, többet pakolunk bele, és nem egyszer előfordul, hogy bizonyos élelmiszerek szokatlanul hamar megromlanak. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a gyártót hibáztatni, vagy a bolti tárolásra panaszkodni, miközben az ok egészen máshol keresendő: a saját hűtőnk beállításainál.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

Sokan ugyanis abban a tévhitben élnek, hogy a hűtő működését elég egyszer beállítani, és onnantól az mindent optimálisan elvégez helyettünk. Pedig a hűtőszekrény hőmérséklete nemcsak évszakonként, de még napszaktól és a belepakolt ételek mennyiségétől is függően változhat. Ha nem figyelünk a megfelelő hőfokra, az romlandó ételek gyorsabban megadják magukat, a maradékok penészedhetnek, sőt, bizonyos esetekben még egészségügyi kockázatokat is vállalunk.

Az élelmiszerpazarlás egyik leggyakoribb oka a helytelen hűtőtárolás – és a probléma szinte mindig ugyanott gyökerezik. A válasz egyszerűbb, mint gondolnád – mégis kevesen alkalmazzák helyesen.

Most eláruljuk, hány fok az ideális beállítás – kattints a következő oldalra, és kiderül, jól használod-e a hűtőd!

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra