Ezt állítsd be a hűtődön, és tovább elállnak az élelmiszerek
Hiába pakolsz mindent gondosan a helyére, ha egy apróság nem stimmel, az ételeid sokkal hamarabb megromolhatnak. Sokan elfelejtik, pedig csak egyetlen beállításon múlik minden.
A legtöbben rosszul állítják be a hűtőszekrényüket
A nyári időszak különösen próbára teszi a hűtőszekrényeket. A kinti meleg hatására gyakrabban nyitjuk ki az ajtót, többet pakolunk bele, és nem egyszer előfordul, hogy bizonyos élelmiszerek szokatlanul hamar megromlanak. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a gyártót hibáztatni, vagy a bolti tárolásra panaszkodni, miközben az ok egészen máshol keresendő: a saját hűtőnk beállításainál.
Sokan ugyanis abban a tévhitben élnek, hogy a hűtő működését elég egyszer beállítani, és onnantól az mindent optimálisan elvégez helyettünk. Pedig a hűtőszekrény hőmérséklete nemcsak évszakonként, de még napszaktól és a belepakolt ételek mennyiségétől is függően változhat. Ha nem figyelünk a megfelelő hőfokra, az romlandó ételek gyorsabban megadják magukat, a maradékok penészedhetnek, sőt, bizonyos esetekben még egészségügyi kockázatokat is vállalunk.
Az élelmiszerpazarlás egyik leggyakoribb oka a helytelen hűtőtárolás – és a probléma szinte mindig ugyanott gyökerezik. A válasz egyszerűbb, mint gondolnád – mégis kevesen alkalmazzák helyesen.
Most eláruljuk, hány fok az ideális beállítás – kattints a következő oldalra, és kiderül, jól használod-e a hűtőd!