Ezt mindig tedd a kenyér mellé a kenyértartóba: napokig friss marad tőle a pékáru
Gondoltad volna, hogy egy darab zöldség segíthet megőrizni hosszú napokon át a kenyér frissességét, ha a kenyértartóba csempészel belőle egy darabot?
Kenyérproblémák
A kenyér penészedése és kiszáradása az egyik legbosszantóbb jelenség a konyhában, főként akkor, ha minőségi, adalékanyagmentes pékárut vásárolunk, amit jóval gyorsabban kikezd az idő vasfoga. A legtöbb háziasszony számára komoly kihívás megtalálni azt a megoldást, amivel a kenyér természetes módon, tartósítószerek nélkül is sokáig friss maradhat. Műanyag zacskóba zárva befülled, vászonzsákban hamarabb kiszárad, a hűtőben pedig ugyan lelassul a penészedés, de a hideg rontja az állagot és az ízt is. Bár számos tipp kering az interneten, például az alma vagy burgonya kenyér mellé tétele, ezek nem mindig működnek hatékonyan vagy ízsemleges módon. Aki pedig igyekszik kerülni az erős szagú, mesterséges nedvességszabályozó anyagokat, gyakran tapasztalja, hogy a pékáru néhány nap után vagy gumis állagúvá válik, vagy megpenészedik. Ezért is egyre többen keresnek kevésbé ismert, de valóban hatékony, természetes módszereket arra, hogy kenyérféléiket frissen tarthassák – akár egy héten túl is.