Soha ne főzd együtt ezt a két zöldséget: nagyon rosszat teszel azzal, ha mégis ezt csinálod
Sokan nem is gondolnának arra, hogy bizonyos zöldségeket nem feltétlenül jó ötlet kombinálni, ugyanis együtt főzve csökkenthetik egymás jótékony hatását.
Egészségesnek hisszük, de nem mindig az
Az egészségtudatos táplálkozás ma már sokak életének szerves része. A zöldségfélék rendszeres fogyasztása kiemelkedő szerepet játszik a hosszú távú egészségmegőrzésben, különösen, ha nyersen vagy párolva, megfelelő kombinációkban kerülnek az asztalra. A legtöbben úgy gondoljuk, hogy ha külön-külön jót tesznek a szervezetnek, akkor együtt még hatásosabbak lehetnek, pedig ez sajnos nem mindig igaz. Bizonyos ételek ugyanis, bár elsőre harmonikus párosításnak tűnnek, főzés közben kémiai kölcsönhatásba lépnek egymással, és pont a bennük lévő legértékesebb tápanyagokat semlegesítik. Nem mindegy tehát, hogy mit mivel kombinálunk, különösen, ha főzésről van szó. A hő hatására ugyanis nemcsak ízek alakulnak át, de tápanyagtartalmak is módosulnak, néha éppen előnyükre, néha viszont drasztikus mértékben csökkenhet az élettani hatásuk. És van két népszerű, a konyhában gyakran együtt főzött zöldség, amelyeket jobb lenne külön készíteni, különösen akkor, ha a cél a lehető legtöbb vitamin és antioxidáns megőrzése.