Ez az egyetlen hozzávaló teszi zseniálisan szaftossá a rakott krumplit

Ha eddig is szeretted a rakott krumplit, ezt az ízbombát imádni fogod – egy apró trükkel sokkal krémesebb és gazdagabb lesz, mint valaha.

A jól ismert kedvenc újragondolva

A rakott krumpli a magyar konyha egyik legnépszerűbb, mindenki által ismert és kedvelt fogása, amit gyerekkorunktól kezdve rendszeresen fogyasztunk. Ki ne emlékezne arra, amikor vasárnap a nagymama a sütőből kivette a forró, illatos rakott krumplit, amelynek gőze megtöltötte az egész házat? A főtt burgonya, a tojás, a kolbász, a tejföl és néha egy kis reszelt sajt tökéletes harmóniát alkot, amit szinte lehetetlen megunni. Mégis, sokszor előfordul, hogy hiába a klasszikus recept, a végeredmény szárazabb lesz a kelleténél, vagy nem lesz elég krémes és szaftos, hogy igazán élvezetessé váljon minden falat.

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

A hagyományos rakott krumpli elkészítése nem bonyolult, éppen ezért van teret kísérletezni is vele. Sokan próbálnak különféle trükköket bevetni annak érdekében, hogy a megszokott ízek egy kicsit új szintre emelkedjenek – több tejföl, másfajta kolbász, reszelt sajt a tetejére, vajjal kikent tepsi. Azonban ezek legtöbbször csak minimális változást hoznak, és gyakran a megszokott ízvilágon sem akarnánk túlságosan változtatni.

Most viszont egy olyan apró, mégis hatásos hozzávalóra hívjuk fel a figyelmet, ami nem idegen a konyhából, mégis kevesen teszik bele a rakott krumpliba. Ez az egyetlen plusz alapanyag nemcsak szaftosabbá, de sokkal ízesebbé, telt ízűvé és harmonikusabbá is varázsolja az ételt. A krémes állag garantált, és az íze is kellemesen gazdagabb lesz – ráadásul ez a hozzávaló gyakran már amúgy is ott lapul a hűtődben.

Ha kíváncsi vagy, mivel varázsolhatod újjá ezt a klasszikus fogást úgy, hogy mindenki repetázni akarjon belőle, lapozz!

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra