Ez a tavaszi zöldség vércukorcsökkentőkkel kombinálva ájulást okozhat: jobb, ha nem együtt fogyasztod őket
Sokan nem is gondolnák, de egyáltalán nem mindegy, hogy bizonyos gyógyszerek mellett milyen ételeket fogyasztunk – egy sokak által kedvelt tavaszi zöldség például ájulást és zavartságot is okozhat, ha vércukorcsökkentőt szedünk.
Kellemetlen következmények
Ahogy beköszönt a tavasz, nemcsak a természet újul meg, hanem a piacok kínálata is. A friss, szezonális zöldségek közül sokan úgy tekintenek ezekre a tavaszi kedvencekre, mint az egészséges életmód alapköveire. Tele vannak rosttal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal – és nem utolsósorban fantasztikus ízvilágot is nyújtanak a tavaszi ételekhez. Ám van egy kevésbé ismert tényező, amiről sokan nem tudnak: bizonyos zöldségek, ha gyógyszerekkel együtt kerülnek a szervezetbe, veszélyes reakciókat válthatnak ki, főként akkor, ha valaki vércukorcsökkentő szereket szed. A kellemetlen következmények között szerepelhet a hirtelen szédülés, verejtékezés, zavartság – vagy akár az ájulás is.