Ettől a trükktől extra édesek lesznek a paradicsomaid: egyetlen filléres dologra van hozzá szükséged
A verhetetlen duó
A természetes édesítés egyik leghatékonyabb módszere az Epsom-só és a szódabikarbóna használata. Az Epsom-só, vagyis magnézium-szulfát, elengedhetetlen a növények klorofill-termeléséhez, így elősegíti az egészséges növekedést és a termés minőségének javulását. Ha a paradicsom megfelelő mennyiségű magnéziumhoz jut, az nemcsak a növény egészségére van jótékony hatással, hanem az ízét is édesebbé és intenzívebbé teszi. A szódabikarbóna pedig csökkenti a talaj savasságát, amely szintén befolyásolja a paradicsom édességét. Egy lúgosabb közegben ugyanis a növény kevésbé termel savakat, így a gyümölcs íze kevésbé lesz fanyar, és a természetes cukortartalom dominál majd. A módszer alkalmazása rendkívül egyszerű. Egy liter vízhez adjunk egy evőkanál Epsom-sót, majd ezzel az oldattal locsoljuk meg a növényt két-három hetente. Emellett egy kevés szódabikarbónát is szórhatunk a talaj felszínére a paradicsomtövek köré, de ügyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba, mert a túl sok lúgos hatás ronthatja a növény fejlődését. Az eredmény néhány hét alatt észrevehető lesz: az így kezelt paradicsomok édesebbek, zamatosabbak és lédúsabbak lesznek, mintha profi kertészek nevelték volna őket.
Leadfotó: 123rf