Ezzel a trükkel akár 5 nappal tovább is eláll a banán: többet nem romlik meg idő előtt

A banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen finom, tápláló és gyors energiát ad. De van egy nagy hátránya: villámgyorsan megérik, majd hirtelen barnulni kezd, és sokszor még azelőtt megromlik, hogy elfogyaszthatnád. Ha te is unod, hogy folyton kidobod a megpuhult, foltos banánokat, van egy egyszerű trükk, amivel akár 5 nappal tovább is frissen tarthatod őket!

VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

A legtöbben a banánt a konyhapulton hagyják, esetleg egy gyümölcskosárban tárolják, de ezek a módszerek nem igazán lassítják az érési folyamatot. A banán ugyanis etiléngázt bocsát ki – ez az a természetes anyag, amely elősegíti az érését, és ha több banánt tartasz egy helyen, ezek a gázok egymás érési folyamatát is gyorsítják. Ezért gyakran előfordul, hogy egyik nap még tökéletesen sárga, másnap pedig már barna pöttyökkel van tele.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

24 óra